Σελίδες

ΤΑΞΙΔΙ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ...

Ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης σχεδιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά...
ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα εγκαίνια της φετινής 78ης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία οικονομικού περιεχομένου σε εκπροσώπους φορέων.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Πλάκα στη "Μακεδονία της Κυριακής", οι σκέψεις που επί του παρόντος κυριαρχούν στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ είναι να γίνει στα πρότυπα του περσινού προγράμματος. Πέρσι ο πρωθυπουργός βρέθηκε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη και το επίσημο πρόγραμμα συμπτύχθηκε και άλλαξε ριζικά καθώς δεν υπήρξε συνέντευξη Τύπου, ομιλία στο «Βελλίδειο», συνάντηση με τις διοικήσεις ΔΕΘ-Helexpo και με παραγωγικούς φορείς, ούτε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης. Ο κ. Σαμαράς, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, είχε φθάσει το ίδιο πρωί στην πόλη, κατευθύνθηκε απευθείας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, πραγματοποίησε στην αίθουσα Corona τα εγκαίνια της Έκθεσης, μίλησε ενώπιον περίπου 200 εκπροσώπων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής και οικονομικής ζωής της πόλης, οι οποίοι έμπαιναν με αυστηρό έλεγχο στις προσωπικές τους προσκλήσεις, και εν συνεχεία αναχώρησε. Τον συνόδευαν ελάχιστοι υπουργοί και συνεργάτες του, ενώ από το Μαξίμου έλεγαν πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός η πόλη να μην παραλύσει, αφετέρου η πρωθυπουργική παρουσία να επικεντρωθεί στην ουσία και όχι στην επικοινωνία.
Κρίνοντας το μοντέλο επιτυχημένο, παρά τα τοπικά παράπονα που εκφράστηκαν για «υποβάθμιση» του θεσμού από το ταξίδι-αστραπή, στο κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζουν ανάλογο πρόγραμμα και για φέτος. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΔΕΘ και τα εγκαίνια να γίνουν μεν στο ίδιο πρότυπο με πέρσι αλλά μία ημέρα νωρίτερα...
Ωστόσο, όπως ζητά μετ’ επιτάσεως και η ΝΔ Θεσσαλονίκης, είναι πιθανό στο φετινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην πόλη να ενταχθούν και κάποιες ακόμη συμβολικές επισκέψεις εκτός του προγράμματος της ΔΕΘ. Αυτές μπορεί να αφορούν επίσκεψη σε μια επιχείρηση, όπως κάνει και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος στις περιοδείες του, ώστε να σταλεί μήνυμα ανάπτυξης. Ή να έχει πολιτικό χαρακτήρα και να αναδεικνύει κριτική προς τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ενόψει και των δημοτικών εκλογών. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την ένταξη στο πρόγραμμα του κ. Σαμαρά και άλλων τοπικών δραστηριοτήτων, θέλουν από την τοπική ΝΔ να αμβλύνουν και τις τοπικές γκρίνιες για τη διάρκεια και το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής επίσκεψης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από thestival.gr